Open top menu
Friday, October 3, 2014

Perbezaan Shaklee :

Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protin berasaskan kacang soya. Hakikatnya, pengasingan protin yang pertama ini dicipta oleh Dr. Shaklee pada awal 70-an. Di mana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahui protin soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.

Energizing Soy Protin ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ektensif dan kemprehensif serta memiliki kualiti protin yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi "non GMO" ( non-genteically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula, setiap 850gm ( satu tin ESP ) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber TENAGA SEGERA dan boleh BERTAHAN LAMA.

ESP merupakan satu-satunya produk dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur - tua dan muda. Manakala, kandungan Indeks Glisemiks ( GI ) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis.



Satu hidangan ESP ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.





Tahukah Anda?

Indeks glisemik menempatkan kedudukan  karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemiks ( GI ) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan G.I yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda. Mengekalkan paras gula dalam darahyang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang.

MANFAAT UTAMA :

  • Awet muda - Asid amino penting untuk bina otot,kuku,rambut,darah,organ,kulit,gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.
  • Baik untuk hormon - kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
  • Baik untuk prostat - Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopous, dan pembesaran prostat.
  • Kulit remaja - merangsang pertumbuhan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
  • Pembekal Tenaga - membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.
  • Membaiki Pigmentasi - membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
  • Membaiki memori - meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.

Kepentingan PROTIN

Protin adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga merangsang fungsi psikologi. Maka, setiap organ kita memerlukan protin. Kekurangan protin menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, dam akhirya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang boleh mebawa kepada kematian.

Apa itu ASID AMINO?

Protin terdiri daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protin yang berbeza mengikut kepada keperluan protin dan enzim yang diperlukanoleh tubuh manusia.

Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. Ini dikenali sebagai asid-amino tidak perlu. Manakala asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia dan harus diperolehi oleh sumber pemakanan dikenali sebagai asid amino perlu. ESP menyediakan kesemua asid amino perlu tersebut.

Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identify Preserved Program (IPP). 
Ia memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehingga pengeluarannya.

Rekomendasi :

2-3 kali sehari, 2 sudu besar ( perut kosong ) ( boleh campur dengan Meal Shakes dan Performance Drink )

Jika berminat untuk mencuba ESP boleh hubungi saya seperti di bawah:

✍ PM: NadiaMuba
✐ Blog: nadiapaka.blogspot.com
✉ Email: nadiahanimpaka@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 017-9090295
➲ COD Area: paka,kerteh,dungun dan pos 1 Malaysia






Different Themes
Nadia Hanim Menulis

Saya Nadia Hanim bt Mohamad pengedar sah SHAKLEE anda no. ID 1095456. Jom CANTIK dan SIHAT bersama Shaklee (Selamat Mesra Alam dan Berkesan) bukan hanya sekadar MENJUAL SUPPLEMENT SHAKLEE tetapi berkongsi ilmu mengenai KEBAIKAN SUPPLEMENT SEMULAJADI.

0 comments

Popular Posts